Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Adventure Roads of Kassandra – Sani

Ξεκίνησα το πρωί όπως πάντα από το Πολύχρονο με κατεύθυνση δυτικά προς Κασσανδρινό μέσα από τον ασφαλτοστρωμένο δασικό δρόμο, εκτός από τα πρώτα περίπου 400 μέτρα που είναι χωμάτινα, ο δρόμος αν και άσφαλτος είναι σε άσχημη κατάσταση σε αρκετά σημεία και χρήζει προσοχής.

Μετά το Κασσανδρινό, ένα από τα δύο ορεινά χωριά της Κασσάνδρας που είναι χτισμένο μέσα σε μία κοιλάδα, κατευθύνθηκα προς Φούρκα και ακριβώς πριν την είσοδο του χωριού έστριψα δεξιά προς Κασσάνδρεια με σκοπό να σταματήσω στο εκκλησάκι της Αγία Μαρίνα για φωτογραφίες. Φτάνοντας στο εκκλησάκι μεγάλη έκπληξη ήταν γεμάτο αυτοκίνητα, σήμερα είναι της Αγίας Μαρίνας και το εκκλησάκι γιορτάζει, δεν το ήξερα αυτό το πρωί που έφυγα από το σπίτι. Σταμάτησα άναψα μερικά κεράκια και συνομίλησα λίγο με ένα συγχωριανό μου που συνάντησα έξω στο προαύλιο. Δεν έβγαλα φώτο λόγο τις πολυκοσμίας, θα το κάνω άλλη φορά, συνέχισα προς Κασσάνδρεια και μετά πήρα τον δρόμο προς Σάνη.

 Όλη η διαδρομή από το Πολύχρονο μέχρι και τη Σάνη διασχίζει το δάσος της Κασσάνδρας που αποτελείτε κυρίως από πεύκα, είναι μοναδικά όμορφο τοπίο για να οδηγήσει κάποιος τη μηχανή του.

 Στη Σάνη κατευθύνθηκα προς το ξενοδοχείο Sani Resort. Έβαλα τη μηχανή στο πάρκινκγ και αφού έδωσα τα στοιχεία μου στην πύλη του ξενοδοχείου κατευθύνθηκα προς τον πύργο της Σάνη. Ο Πύργος της Σάνη χρονολογείτε από τα χρόνια του βυζαντίου, βρίσκετε σε ένα λόφο με θέα τη θάλασσα. Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες συνέχισα με σκοπό να φτάσω τον υδροβιότοπο της Σάνη όπου ζουν πολλά είδη πουλιών και αποτελείτε από δύο λίμνες.
Εδώ αρχίζει μια μικρή πραγματική περιπέτεια, ο δρόμος είναι χωματόδρομος μέσα σε πευκοδάσος αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχει στο μεγαλύτερο μέρος του άμμο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην βρεθείς ξαπλωμένος κάτω. Η μηχανή μου είναι φτιαγμένη για τέτοιες καταστάσεις όπως και τα λάστιχά μου αλλά εγώ είμαι τελείως άπειρος σε τέτοιο τερέν.

 Με πολύ προσοχή και χαμηλή ταχύτητα, και αφού βούλιαξα στην άμμο δύο φορές, ανακάλυψα κάποια τέλεια μέρη για μπάνιο στη θάλασσα και τελικά κατάφερα να φτάσω στην μία από τις λίμνες που ήταν ο προορισμός μου.

Τέλειο τοπίο, είδα κορμοράνους και πολλά ήδη πουλιών που δεν τα ξέρω να σας τα περιγράψω αλλά δεν συνάντησα φλαμίγκο. Τον χειμώνα που είχα ξανά επισκεφτεί τη λίμνη αυτή είχε κύκνους και φλαμίγκο.Στη συνέχει πήρα το χωματόδρομο προς Νέα Ποτίδαια όπου και στην ουσία τελείωσε η περιπέτειά μου. Κάνοντας χρήση τον παλιό επαρχιακό δρόμο πήγα στην Νέα Φώκια για μερικές φωτογραφίες στον επίσης βυζαντινό πύργο που υπάρχει και εκεί και επέστρεψα στο Πολύχρονο με γεμάτο το μυαλό μου από όμορφες εικόνες.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φόρτιση και Φροντίδα Μπαταρίας

Ελάχιστοι γνωρίζουν και ακόμη λιγότεροι εφαρμόζουν τη σωστή διαδικασία για να τοποθετήσουν μια νέα μπαταρία στη μοτοσυκλέτα τους, με αποτέλεσμα την μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της μοτοσυκλέτας, με οικολογικές αλλά και οικονομικές συνέπειες για την τσέπη μας. Σήμερα, που οι περισσότερες νέες μοτοσικλέτες έχουν εξελιγμένα και απαιτητικά ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα, είναι απαραίτητη η γνώση της συντήρησης της μπαταρίας, η οποία είναι ένα από εκείνα τα εξαρτήματα της μοτοσικλέτας που μπορούνε να την ακινητοποιήσουν. Το σημαντικότερο σημείο στη ζωή μιας μπαταρίας είναι η αρχή της ζωής της, μια λανθασμένη διαδικασία αρχικής εγκατάστασης σημαίνει μείωση της ζωής της μπαταρίας κατά τουλάχιστον 50%. Τύποι Μπαταριών . Στις μοτοσικλέτες συναντάμε δύο τύπους μπαταριών: ·          Ανοικτού Τύπου (αυτές που χρειάζονται σε τακτικά διαστήματα να συμπληρώνουμε υλεκτρολύτη). ·          Κλειστού Τύπου (αυτές που σφραγίζονται και δεν ξανανοίγουν). Αρχική Φόρτιση

Οι καταρράκτες της Βαρβάρας Χαλκιδικής

15 Αυγούστου 2019 Μετά την πρωινή λειτουργία ετοιμάζω στα γρήγορα τη μηχανή και ξεκινάω με προορισμό την Βόρεια Χαλκιδική και συγκεκριμένα την Αρναία. Οι προβλέψεις για τον καιρό κάνουν λόγο για ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι για την περιοχή του Πολυγύρου και της Αρναίας και ως ώρα έναρξης των φαινομένων κάποια site δίνουν από της 3 το μεσημέρι ενώ κάποια άλλα το προσδιορίζουν γύρω στις 5 με 6 το απόγευμα. Αποφασίζω να το ρισκάρω και να πραγματοποιήσω την εξόρμηση και υπολογίζω να έχω πάρει τον δρόμο της επιστροφής γύρω στις 3 το μεσημέρι, εκτιμώντας και τα πραγματικά δεδομένα του καιρού, κοινώς βλέποντας και κάνοντας. Με αυτά τα δεδομένα φορτώνω τα λίγα πράγματά μου στη μηχανή, κινητό, κάμερα κράνους και φορτιστές, και ξεκινώ από το Πολύχρονο με πολύ καλό και ηλιόλουστο καιρό. Κατευθύνομαι προς Νέα Μουδανιά, στρίβω δεξιά για Πολύγυρο και μετά για Άγιο Πρόδρομο όπου παίρνω τον δρόμο για Αρναία σε μια όμορφη διαδρομή που έχω κάνει πολλές φορές κατά το παρελθόν και σε

Ταξιδι με μοτοσυκλετα

Το ταξίδι με μοτοσυκλέτα έχει γίνει μεγάλος έρωτας για μένα. Αν και ξεκίνησα να οδηγώ μοτοσυκλέτα μεγάλων κυβικών πριν από μόλις λίγα χρόνια κατάλαβα ότι είναι μία απόλαυση που κακώς στερήθηκα τόσα χρόνια. Στην αρχή έκανα κάποια μονοήμερα ταξιδάκια κυρίως μέσα στην Χαλκιδική, σίγα σιγά έκανα και το πρώτο μεγάλο ταξίδι, 3 μέρες στον Βόλο και στην Λάρισα, ακολούθησε ένα ακόμα ταξίδι για κάμπινγκ στον Αγιόκαμπο της Λάρισας. Αλλά φέτος την άνοιξη και συγκεκριμένα τον Μάιο έκανα το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό. Μην φανταστείτε κάτι τρομερό, μια 2ήμερη βόλτα στην Βουλγαρία, και για να είμαι ποιο σωστός τον γύρω της Ροδόπης. Ήταν οργανωμένη εκδρομή από ταξιδιωτικό γραφείο της Θεσσαλονίκης , το συνιστώ ανεπιφύλακτα πολύ καλή οργάνωση, επίσης ήταν και το πρώτο μου ταξίδι με συνοδοιπόρους, ήμασταν περίπου 25 – 27 μηχανές αν θυμάμαι καλά, από όπου περνούσαμε μας βγάζαν φωτογραφίες και τραβούσαν βίντεο με τα κινητά τους, σαματάς μεγάλος. Έκανα γνωριμίες με ανθρώπους που έχουν το ίδιο π