Ταξιδι με μοτοσυκλετα


Το ταξίδι με μοτοσυκλέτα έχει γίνει μεγάλος έρωτας για μένα. Αν και ξεκίνησα να οδηγώ μοτοσυκλέτα μεγάλων κυβικών πριν από μόλις λίγα χρόνια κατάλαβα ότι είναι μία απόλαυση που κακώς στερήθηκα τόσα χρόνια.
Στην αρχή έκανα κάποια μονοήμερα ταξιδάκια κυρίως μέσα στην Χαλκιδική, σίγα σιγά έκανα και το πρώτο μεγάλο ταξίδι, 3 μέρες στον Βόλο και στην Λάρισα, ακολούθησε ένα ακόμα ταξίδι για κάμπινγκ στον Αγιόκαμπο της Λάρισας. Αλλά φέτος την άνοιξη και συγκεκριμένα τον Μάιο έκανα το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό. Μην φανταστείτε κάτι τρομερό, μια 2ήμερη βόλτα στην Βουλγαρία, και για να είμαι ποιο σωστός τον γύρω της Ροδόπης.
Ήταν οργανωμένη εκδρομή από ταξιδιωτικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, το συνιστώ ανεπιφύλακτα πολύ καλή οργάνωση, επίσης ήταν και το πρώτο μου ταξίδι με συνοδοιπόρους, ήμασταν περίπου 25 – 27 μηχανές αν θυμάμαι καλά, από όπου περνούσαμε μας βγάζαν φωτογραφίες και τραβούσαν βίντεο με τα κινητά τους, σαματάς μεγάλος. Έκανα γνωριμίες με ανθρώπους που έχουν το ίδιο πάθος και πέρασα υπέροχα αν και ήμουν λίγο κουμπωμένος σαν «νεούδι» που ήμουν.
Πραγματικά μεγάλο σχολείο να συνταξιδεύεις με έμπειρους μοτοσικλετιστές, έμαθα πολλά, πώς να στρίβω, πως να κάθομαι πάνω στην μηχανή, συνάντησα βροχή, ήλιο, χιόνι, κρύο, αέρα, και όπως καταλάβατε πολύ στροφή, πάρα πολύ στροφή, πραγματικά θαύμασα τους συνοδοιπόρους μου για την άνεση με την οποία έμπαιναν στις στροφές, προσωπικά χρειάζομαι πολύ δουλειά ακόμη, αλλά δεν πτοήθηκα, τουναντίον απόλαυσα την κάθε στιγμή και έβαλα σαν προσωπικό στοίχημα την βελτίωση των ικανοτήτων μου στο μέγιστο που μπορώ.
Γι’ αυτό πλέον σχεδιάζω να κάνω όσα περισσότερα ταξίδια μπορώ, να γράψω χιλιόμετρα και εμπειρίες, εικόνες και παραστάσεις, και ίσως και κάποιο σχολείο για βελτίωση της οδήγησής μου.

Αυτά για την ώρα, τα λέμε στους δρόμους, πάνω στον απόλυτο έρωτα, την μοτοσυκλέτα.
...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις